İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Şehir Tiyatroları Demiray Erül’ü Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kent Tiyatroları, Kıymetli Sanatkarı, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Demiray Erül’ü kaybetmenin kederini yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz.

Demiray Erül’ün cenazesi 17 Ekim 2022 Pazartesi günü (yarın) Bodrum Ortakent Kerem Aydınlar Camii’nde kılınacak ikindi namazının akabinde Bodrum Ortakent Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Demiray Erül

18 Mayıs 1938 tarihinde İzmir’de doğdu. Sanat ömrüne Kent Tiyatroları’nda başlayan Demiray Erül, uzun mühlet bu kurumda çeşitli oyunlarda rol aldı. Dans konusunda yetenekli olan sanatçı, tiyatro dışında kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi sinemalarda oynadı. Demiray Erül, tıpkı vakitte seslendirme sanatçılığı da yapmıştır.

Demiray Erül, son olarak Hekimler dizisinde Nihat Altındağ karakterini canlandırdı.

Şehir Tiyatroları’nda Rol Aldığı Oyunlar:

Bir Kavuk Devrildi

Othello

Utanç Duvarı

Hapşırıklı Kral

Kelebek Okulu

Kara Kız

Köşebaşı

Kayıp Mektup

Babanın Gorilleri

Açgözlüler

Gelin İle Kaynana

İkili Oyun

Haftabaşı

Utanmazın Defteri

Bir Kızılderili Efsanesi

Çil Horoz

Susuz Yaz

Hırçın Kız

Antonius Ve Kleopatra

Gazete – Gazete

Karaların Memetleri

Ahududu

Bir Cet Krallığım

Buzlar Çözülmeden

Lüküs Hayat

Büyük İkramiye

Yıldızcı Kral İle Akıllı Soytarı

Deli Eder İnsanı Bu Dünya

Filmografisi

2006-2008 Hekimler – Nihat Altındağ
2006 Art Sokaklar
2006 Köprü

2004 Cennet Mahallesi – Michael

2004 Kurtlar Vadisi
2003 İşveren Kim
2001 Tatlı Hayat

2001-2002 Çiçek Taksi – Cevat

1998 İki Arkadaş
1997 Bu türlü mi Olacaktı

1996 Köşe Kapmaca
1989 İz Peşinde – Avukat Feridun
1986 Milyarder – Komiser Asım
1986 Tarzan Rıfkı – Avukat İhsan

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Şehir Tiyatroları Demiray Erül’ü Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Şehir Tiyatroları Demiray Erül’ü Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyor için yorumda bulun

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Şehir Tiyatroları Demiray Erül’ü Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Şehir Tiyatroları Demiray Erül’ü Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyor için ilk yorumu yapabilirsin.